keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Hrifla: Paljastuksia hevosystävistäni osa 2

Tervehdys!

Niin kuin minä (Hrifla) jo viime viikoilla lupailinkin, teen postauksen hevosystävistäni kahdessa osassa. Tässä se toinen osa nyt tulee!

Stjarni, tuo pitkähiuksinen hurmuri, saa toimia ensimmäisenä hevosena, josta kerron. On outoa, ettei Stjarni näytä mitenkään erityisemmin islanninhevoselta. Minun ja muunkin lauman mielestä hän näyttää aivan suomenhevoselta, jos nyt kokoa ei ajatella. Kooltaanhan Stjarni on perusissikka.

Stjarni on Power Parkissa laumanjohtaja. Näin hän ainakin itse on minulle kehuskellut. Täällä hän saa kuitenkin tyytyä Irmeliä alemmaksi laumamme arvojärjestyksessä. Stjarni ja Baron ovat hyviä ystäviä! Heidät näkee melkeinpä joka päivä leikkimässä keskenään. Mielestäni se on huvittavaa katselua, kun he leikkivät hippaa. Silloin he pyörivät ympyrässä toistensa perässä... :)

Minulle on kerrottu, että kun Powerin hevoset tulivat tänne ekan kerran, niin Stjarni pääsi heti asiakaskäyttöön. Muut hevoset olivat ensimmäisellä kerralla uudessa maastossa varuillaan ja aika villeinä. Stjarni taas käyttäytyi heti rauhallisesti. Sekin osoittaa, miten rauhallinen hevonen Stjarni on.

Stjarni ♥
Baron, suloinen nallekarhu on mielestäni hieman hupsu. Kun ihmiset kävelevät Baronin luokse, on hän heti antamassa heille pusuja. Yleensä ihmiset ovat aivan ihastuksissaan Baroniin ja sen pusuihin. ♥ No, ei kai siinä asiassa mitään outoa ole. Olen vain vähän kateellinen Baronille, kun hän hurmaa kaikki ihmiset pusuillaan. Sitten ihmiset haluavat Baronin ratsukseen, eivätkä minua...

Tosiaankin Baron ja Stjarni ovat hyviä ystäviä! On Baronilla kyllä Stjarnin lisäksi muitakin kavereita. Hän on kaikille hevosillekin ystävällinen. Jos jotain laumassamme syrjitään, Baron menee syrjityn luokse, jottei kenenkään tarvitse tuntea pahaa mieltä. Baron on kyllä paras mahdollinen ystävä! :)

Tässä lähiaikoina, kun talliväki testasi, miten meiltä issikoilta onnistuu esteiden yli hyppiminen, Baron yllätti kaikki täysin. Hän hyppäsi kuin mikäkin esteratsu. Me muut hepat vain katselimme häntä silmät pyöreinä. Sekin todisti, miten monipuolinen hevonen Baron on. Rauhallisen ulkomuodon takaa paljastuikin huikea estetykki!

Baron ♥
Siirrytäänpäs Seljaan, tummaan söpöläiseen. Selja on niin suloinen varsamaisen päänsä kanssa. Aina, kun puhumme laumassa, kuinka söpö hän on näyttäessään aivan varsalta, Selja ei pidä siitä. Seljasta on hieman noloa, kun hänen päänsä malli on vähän varsan päätä muistuttava. Hän ei tajua, kuinka suloiselta hän todellisuudessa näyttää!

Seljakin on läheisissä väleissä Stjarnin kanssa. Hän kulkee usein Stjarnin askelia seuraten. Selja on luonteeltaan utelias ja hauskaa seuraa. Tulemme hyvin toimeen Seljan kanssa!

Selja menee tölttiä mielellään. Myös passi on hänen mieleensä. Selja sopii niin lapsille tai alottelijoille kuin aikuisille tai kokeneille. Myös miehet voivat ratsastaa Seljalla.

Selja ♥

Seuraavaksi vuorossa on Toukka, silmiähäikäisevä ilmestys. Kun ihmiset kertovat ratsastaneensa Toukalla, se tuottaa usein hämmennystä. Toukka-nimi on niin erikoinen, jos ei ole tottunut siihen. Toukan oikea nimi on Silfurskotta, mutta ei häntä sillä nimellä yleensä kutsuta. Ihmiset ajattelevat, että miten toukalla voi ratsastaa. He eivät välttämättä ymmärrä, että Toukalla tarkoitetaan hevosta. :D

Lauman arvojärjestyksessä Toukka ei ole kovin ylhäällä. Niille hevosille, joita ylempänä Toukka on, hän välillä kovistelee. Aina, kun joku meistä hevosista innostuu ja alkaa juoksemaan aitausta ympäri, on Toukka heti pukkilaukassa mukana.

Toukka on vienyt todella monen ihmisen sydämen täysin. En tiedä yhtäkään ihmistä, joka ei pitäisi Toukasta. Hänen askellajinsa ovat kuulemma ihanat. Eniten ihmiset hehkuttavat Toukan laukkaa, joka on heidän mielestään kuin keinuhevosella.

Toukka ♥
Sitten kerron Hetasta, moppitukkaisesta tölttikoneesta. Olemme jo pitkään ihmetelleet tuota Hetan leuan alla sijaitsevaa palluraa. Mikä se oikein on? :D No, ainakin sen on varma tunnistuskeino Hetan kohdalla.

Hetta tykkää leikkiä aitauksessa usein Gjaffarin kanssa. Muutenkin he taitavat olla melkoisen tiivis pariskunta, kun liikkuvat usein yhdessä. Hettahan on kyllä aivan erilainen kuin Gjaffar, mutta kai he sitten vain täydentävät toisiaan. Laumassa Hetta on päättäväinen ja pitää omia puoliaan.

Hetta on kyllä oikea tölttikone! Tulen aika usein vaelluksilla heti Hetan perässä ja silloin näen, miten tasaista ja täydellisen näköistä Hetan töltti on. Hän on todella suosittu hevonen, ainakin talliväen keskuudessa. Asiakkailla Hetta ei niin usein mene, koska hän on mainio vetohepo. 

Hetta ♥
Seuraavaksi Keila, pieni, mutta pirteä issikka. En välillä ymmärrä Keilaakaan. Nimittäin jos on vaellus, jossa mennään pelkkää käyntiä, tulee Keila silti takaisin hiestä märkänä! Se johtuu siitä, että Keila säheltää niin paljon. En kyllä käsitä, miksi hänen täytyy saada itsensä märäksi aloittelijareissuillakin. Kai hän sitten saa siitä jotain mielihyvää.

Lauman jäsenenä Keila on aikalailla muiden mukana menijä. Jos muut laumamme hevoset menevät ihmisen luokse, menee Keilakin. Jos muut alkavat leikkiä keskenään, alkaa Keilakin. Jos muut syövät, Keilakin syö jne. Itse henkilökohtaisesti pidän Keilaa todella mukavana persoonana, ja tulemmekin hyvin toimeen keskenämme.

Keila on vetohevonen. Hänellä siis vedetään vaelluksia. Keila on tottunut siihen, että hän on aina kärjessä oppaalla. Tänä talvena kuitenkin tapahtui pari poikkeusta. Keila meni jonkun parisen kertaa kokeneella asiakkaalla Hetan perässä, ja hyvin onnistui! Mielestäni Keila voisi mennä toistekin asiakkaalla, kun asiakkaatkin hänestä tykkäsivät. :)

Keila ♥
Kun Tranalla, tulevalla esteratsullamme(ko?) kokeiltiin tässä pari päivää sitten hyppiä esteitä, niin hän olisi heti halunnut isolle esteelle. Olin silloin samaan aikaan kentällä. Sinne oli laitettu kaksi estettä. Toinen oli reilusti suurempi. Trana ei halunnut hypätä aluksi pientä estettä, vaan olisi halunnut heti hypätä suuremman esteen. Naureskelimme Hrimnirin kanssa vieressä. Ehkäpä Tranasta tulee isona vielä esteratsu.

Tranassa on vahvaa johtajaehdokkuutta. Hän onkin todella ylhäällä laumassa. Esimerkiksi se, että Trana käy Irmelin (johtajamme) kanssa ensimmäisinä juomassa vettä, osoittaa jo jotain. Välillä Trana jopa haastaa Irmeliä. Toisinaan taas Tranaa alkaa lapsettaa, ja hän leikkii Rossi-varsan kanssa. 

Ratsastaessa Trana menee todella varmasti, kun ottaa huomioon Tranan nuoren iän. Hän on mennyt jopa asiakkaillakin pari kertaa. Tranasta on pikkuhiljaa kehittymässä mahtava ratsu asiakkaille. Olen kyllä ylpeä Tranasta ♥. 

Trana ♥
Nyt vuorossa on Rossi, tallimme pienokainen. Hän on siinä asiassa kyllä todella omituinen, että syö ihmisten kenkiä. Aina, kun hän huomaa ihmisen, niin heti on haaveileva katse kengissä. Rossi on toisin sanoen kenkäfriikki. Ehkä hän itsekin haluaisi sellaiset kengät niin kuin ihmisillä on. 

Joskus Rossi kuvittelee olevansa iso ja pelottava hevonen. Silloin hän juoksee muita hevosia päin yrittäen saada heidät juoksemaan itseään karkuun. Usein Rossi haluaa leikkiä. Hän näykkii tallimme 23-vuotiasta Jöraa leikkisästi tarkoituksenaan saada Jöra leikkimään kanssaan. Silloin Jöra vain lähtee muualle. Rossia varmaankin harmittaa, kun hänellä ei ole ikäistään leikkikaveria. Vaikka kyllä mekin joskus innostumme leikkimään hänen kanssaan. Koko ajan ei vain jaksa leikkiä enää näin "vanhana". ;)

Rossilla on nyt jo ratsastettukin pariin kertaan kentällä noin kymmenen minuutin lenkkejä. Seurasin sivusta, ja ihan hyvinhän se meni. Rossi ei vain tajunnut, että kun pohkeita annetaan, pitäisi liikkua. Eihän hän ilman koulutusta sellaista voi osata. Veti Rossi muutaman pukinkin, mutta hänen pukkinsa nyt ovat niin pieniä, etteivät ne paljoa liikuta. ♥

Rossi ♥
Ja sitten viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisempänä Norjan kylmäveriseen, Alluun. Hän on aika hupsun näköinen, kun leikkii meidän issikoiden kanssa, vaikka välissämme on aita. No, onneksi aitakaan ei estä hupaisimpia leikkejä!

Allu on vähän niin kuin julkkis keskuudessamme. Aina joku meistä issikoista on tuijottamassa Allua silmät pyöreinä aitauksen toiselta puolelta. Allu kun on niin komea! Suoraan sanottuna kilpailemme hänen huomiostaan. Joskus tahallani kiusaan häntä, että hän kiinnittäisi minuunkin huomiota. ;)

Allu on sopeutunut todella hyvin kulkemaan meidän issikoiden kanssa maastossa. Olen kuullut, että ratsastaessa hän on tottelevainen. Olen ollut muutaman kerran Allun kanssa kahdestaan maastossa, ja silloin olemme menneet ihanan lujaa! Allun laukka kun on niin suuri minun laukkaani verrattuna. Sain kyllä juosta kovaa, että pysyin hänen perässään.

Allu ♥

Tässä tämä postaus nyt oli. Tästä tuli kieltämättä aika pitkä ja paljon tekstiä sisältävä kokonaisuus, mutta toivottavasti se ei haitannut. :) 

Minä Hrifla ♥
Kuka näistä kaikista (niin ensimmäisen kuin toisenkin postauksen) hevosista on sinun suosikkisi?

: Hrifla

10 kommenttia:

 1. Keila tietysti! Sain sen alleni viikko sitten, ja olipas niin hauskan hurmaava menopeli. Lisäksi sain kokea passinkin, kun se oli sopivasti tarjolla laukan pohjiksi, hauskaa! Ja hikin tuli... Kaverit kommentoivat, että Keilalla on 80-luvun kampaus, kun tuo otsis on ihan permanentatun näköinen, ja nousi muuten vauhdissa ihanasti pystyyn.

  Aivan loistavat kirjoitukset kaikista kavereista! Naama hymyssä lueskellut!

  Mukavia tölttejä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva, että postaus oli mieleesi.

   Terveisiä Keilalta sinulle. Hän oli onnessaan, kun kerroin, että tykkäsit ratsastaa hänellä ja askellajit olivat mieleesi. :) Hän onkin sellainen persoonallinen tapaus. Kampaus, kuten 80-luvulla, aina liikkellä ja joka päivä pilkettä silmäkulmassa.

   Toivottavasti tulet uudestaankin tölttäilemään!

   ♥: Hrifla

   Poista
 2. Tosi kiva tällanen!:) ja omat suosikkini ovat tottakai vera ja fjödur, kun olleet leirihoitsuina ja muutenkin ihan parhaita molemmat!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit kirjoituksistani! :) Veeralta ja Fjödurilta paljon terveisiä sinulle ♥. Ikävöivät kuulemma sinua ja toivovat, että näkisitte taas kesäleirillä. :)

   ♥: Hrifla

   Poista
 3. Selja! Kukas muukaan ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selja onkin ihana! Niin ratsuna kuin ystävänäkin ♥.

   ♥: Hrifla

   Poista
 4. Ihana postaus♥ Lempparini on Gola!

  VastaaPoista
 5. Todella kiva postaus! Hrifla on ehdoton suosikki! :)

  VastaaPoista

Kommentoithan, sillä jokainen positiivinen kommentti piristää päivää! ♥ Myös postaustoiveita saa antaa sekä kysymyksiä lähettää. :)