torstai 16. tammikuuta 2014

Irpa: Takareitin tunnelmia

IIHAHAA, lämpöinen hirnahdus sinne ruudun toiselle puolelle ;)

Ajattelin tänään kertoa noista ratsastusmaastoista. Ai niin ja minä olen Irpa, joka tänään tänne postailee. Kävimme siis Tranan ja parin tallilaisen kanssa takareitin. Se on siis sellainen pieni lenkki, joka menee tallin takaa. Pian kuulette lisää :). Asiakkaidenkin kanssa me käymme sitä, jos emme mene kahden tunnin reittiä.

Tänään oli upea ilma ratsastella! Ja mitkä maisemat! Vaikka, olen käynyt jo pitkään näitä reittejä ja nähnyt vaikka millaisia ihania maisemia ja revontulia, kyllä tämäkin maisema toi sen onnen tunteen..Ihanaa, kun saa asua täällä Lapissa ♥. 


Odottelin siinä oven lähistöllä, jospa pääsisin tänään reissuun asiakkaiden kanssa. No, asiakkaita ei aitaukseen saapunut, vaan tuttu henkilö talliporukastamme otti minut kiinni.

Ja sitten hän laittoi minut valmiiksi. Eli nämä perusjutut...Harjaus, kavioiden otto, satulavyön kiristäminen, jalustimien säätäminen, kuolainten laitto ja mitä näitä nyt on. 
Aluksi näytin tältä, kun luulin, että joutuisin yksin maastoon:


Mutta sitten sainkin kaverikseni tuon Transku Banskun ;). 

Pihalla lähdössä reissuun.
Ja sitten maastoon innokkaana ja pirteänä!


Lähdimme käpsyttelemään Kaarelantietä. Siellä on aina niin ihanan rauhallista. Voi vain nauttia elämästä ja tästä työstä, jota teemme. 


Otimme tölttipätkän vielä, ennen kuin käännyimme metsäpolulle. 


Sitten jatkoimme metsään. Sieltä näkyy upeasti Levitunturi. Ja jos ratsastaa pimeällä, tunturin valot heijastavat reitillemme. Sekin on hieno näky. Menemme tätä metsäpätkää myös asiakkaiden kanssa parin tunnin reissuissa.. Aivan reitin alussa ja lopussa. :)

Meitä vastaan tuli kaksi kelkkaa kuvassa näkyvällä polulla. Ne menivät aivan vierestämme! Ei niiden kyllä sieltä olisi pitänyt mennä. Kelkkareitit ovat erikseen kelkkailijoille. Minä nyt en siitä pahemmin välittänyt. Tuijottaen ihmettelin vain ja mietin, mitäköhän ystäväni Trana kelkoista sanoo. Minä olen kuitenkin 25-vuotias, paljon elämää nähnyt ja Trana 6-vuotias. Mutta Trana käyttäytyi yllättävän hyvin, ja olenkin tästä nuorehkosta kaveristani ylpeä! :)


Mielestäni oli kuitenkin todella kiva reissu! Olisin halunnut käydä samantien kahdesti tuon reitin. :D Olen tällainen reipas supermummo. 

Jotta ette aivan kyllästyisi naamaani, laitan tähän muistakin hevosista pari kuvaa.

Ida ♥
Toukka ♥
Stjarni ♥
Meillä muuten liikkuu täällä tallin vieressä pari poroa. Ne ovat tosi rohkeita. Hämmästelimme niitä ensimmäisen kerran, kun ne tulivat aitauksemme lähelle. Nyt ne alkavat olla meille jo tuttua sakkia :)♥: Irpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan, sillä jokainen positiivinen kommentti piristää päivää! ♥ Myös postaustoiveita saa antaa sekä kysymyksiä lähettää. :)