keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Selja: Kuinka tunnistaa meidät mustat hurmurit?

Heippa kaikille!

Tallillamme, jossa minä asustan, on mielestäni aika paljon mustia hevosia... Minä Selja, Hetta, Trana, Rossi, Gola, Veera ja Allu :D! Usein kuulenkin asiakkaiden kysyvän, "Onko tuo musta hevonen tuolla vasemmalla Selja?", vaikka hevonen onkin Hetta enkä minä. Olen kuullut myös asiakkaiden kuiskuttelevan keskenään, että kenen luokse heidän pitäisi mennä, kun opas sanoo "Sinulle on tuo musta Selja- hevonen." ja vieressä sattuu silloin olemaan myös Veera, Gola tai muu musta hevonen. Yksinkertaisesti sanottuna meitä mustia hevosia ei aina erota toisistamme. Varsinkaan meitä Islanninhevosia. Allu harvoin sekoitetaan meihin, vaikka on sellaistakin sattunut ;).


Tekaisin tuollaisen kuvakollaasin. Eroja meistä löytyy, mutta on meissä samannäköisyyttäkin. Ongelmana onkin se, miten erottaa meidät toisistamme. Mikä on kenenkin erityistuntomerkki! Siinä onkin tämän postauksen aihe. Aloitetaan! :)

Koska minä kirjoitan tätä, aloitan itsestäni. On hieman vaikeaa sanoa itsestään, että kuinka minut tunnistaisi hyvin. Niinpä pyysinkin apua hevosystäviltäni, ja he kertoivat, mikä erottaa minut muista tummista kauraturvista.

Helpoin tunnistuskeino on se, että minulla on valkoisia karvoja päässäni, vaikka muuten olenkin kokonaan musta.


Ja sitten kai se yksi tunnistuskeino on varsamainen pääni... En yleensä myönnä sitä, että näytän hieman varsamaiselta päästäni, mutta kai se on pakko nyt sanoa. Mutta älkää luulko, että olisin mikään vauva, isohan minä jo olen!


Jos taas tahdotte nähdä oikeasti varsamaisen pään, katsokaa Rossia! No...Hänhän kyllä onkin vasta sen kolmisen vuotta. En osaa sanoa muita erityismerkkejä Rossissa kuin sen, että hän on varsa ja varsan näköinen. Mielestäni hänet pitäisi olla aika helppo tunnistaa myös siitä, että yleensä heti tultuasi aitaukseen, ryntää Rossi luoksesi mutustamaan kenkiäsi ja kinuamaan rapsutuksia sinulta.
Allukin on helppo tunnistaa. Hän on erillisessä aitauksessa ja mielestäni tosi korkea. Ainakin meihin islanninhevosiin verrattuna!


Ai niin, onhan Allulla vielä pyrstötähti- merkki päässään.  Eiköhän näillä faktoilla hänet tunnista! ;)


Sitten Gola. Hänen hiuksensa ovat aika upeat. Tarkoitan, kun niissä on sellaista oranssia mustien jouhien seassa. On meillä joillakin muilla myös, mutta Golalla silmäänpistävimmin.


Mielestäni Gola ei ole täysin musta, vaan haaleampi kuin me muut, joista tässä postauksessa nyt puhutaan.


Sitten siirrytään tunnistamisen kannalta hankalimpiin hevosiin.

Tranan nyt vielä tunnistaa. Hänellä on niin pitkät ja upeat etuhiukset! Lisäksi Trana on aika korkea, vaikka toiseksi nuorin onkin. Eräänäkin päivänä katsoin, että miten ihmeessä tuo Allu on päässyt omasta pihatostaan meidän pihattoomme, mutta sitten hoksasin, että Tranahan se onkin. Eikä mikään Norjan kylmäverinen!Sitten loppuun nämä kaksi hevosta, joita ihmiset eivät meinaa usein erottaa, Hetta ja Veera. Aloitetaan Veerasta.

Vaikka he näyttäisivätkin täysin samoilta, kyllä heidät ainakin viimeistään silloin erottaa, kun kurkkaa otsatukan alle. Siellä nimittäin Veeralla on valkoista karvaa. Tämä on tärkeä tuntomerkki. Painakaa mieleenne! ;)


Veera ei varmaan ole kauhean iloinen, kun kerron tämän...Mutta pakko sanoa, että vaikka Veera on luonteeltaan todellinen hienohelma, on hän aina likainen! Harvoin on päiviä, ettei Veeralta roikkuisi heinää otsatukasta  Heti kun hänet on harjattukin, päästyään aitaukseen tekee piehtarointi tehtävänsä.


Ja sitten viimeinen hepo, Hetta. Kehotan oikeasti kurkkaamaan sinne otsaharjan alle. Nimittäin siellä ei ole valkoista karvaa, kuten Veeralla. :) Niin, ja Hetan harja on mahtava! Hänellä on vähän niinkuin irokeesi. Sellaisen minäkin tahtoisin!Nyt kun katsoitte näitä kuvia, niin huomasitte varmaankin, että me kaikki hevoset poikkeamme jotenkin toisistamme. Aina joku tekee meistä erinnäköiset!

Toivottavasti piditte, ettekä aivan kyllästyneet meihin mustan värisiin hevosiin :D! Palaillaan...

♥: Selja

2 kommenttia:

 1. Ihania heposia! Selja tosiaan on vielä niin "varsamainen" ♥! Hetan tunnistaakin myös leuan alla sijaitsevasta pallurasta! :)-s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin olenkin, vaikka ikää minulla on jo 10-vuotta. :D Aivan, se on Hetassa myös oiva tuntomerkki. :)

   ♥: Selja

   Poista

Kommentoithan, sillä jokainen positiivinen kommentti piristää päivää! ♥ Myös postaustoiveita saa antaa sekä kysymyksiä lähettää. :)