sunnuntai 31. elokuuta 2014

Gola: Faktoja ja pinkkejä riimuja!

Moikka!

Meille hevosille tuli tässä yhtenä iltana pieniä erimielisyyksiä. Nimittäin Idalla on pinkki, hieno riimu, kun taas me muut hevoset omistamme joko ruskean, harmaan tai muun vastaavan värisen tylsän riimun. Ida puolustautui sanomalla, että pinkki riimu sopii hänelle parhaiten. Siitäpäs minä sainkin idean. Päätimme testata, kenelle hevoselle riimu parhaiten sopii. Tässä postauksessa tulette näkemään tämän upean, arvokkaan, ihmeellisen riimun meidän kaikkien hevosten päässä. Teidän tehtävänne on kertoa, kenelle riimu sopii parhaiten. :)

Jottei postauksesta tulisi tylsä, päätin kertoa teille myös jokaisesta hevosesta jonkin faktan. Aloitetaan!

Veera, se kaikkien rakastama ulkonäöstään huolehtiva hienohelma, rakastaa lunta ja talvea. Se on aika yleistä meille islanninhevosille, että talvet ovat mieleen. Syy, miksi esimerkiksi minä pidän talvesta, on se, että talvella ei ole ötököitä, eikä koko ajan ole hikinen olo. Syy, miksi Veera pitää talvesta, on kuitenkin aivan eri. Hän pitää siitä siksi, koska talvella hän näyttää mustana hevosena kauniilta valkoisen lumen keskellä. Musta ja valkoinen kun katsos sopivat yhteen!

Mitäs mieltä olette Veerasta pinkki riimu päässä?

Veera ♥

Veera ♥
Irmeli, se kaikkien rakastama jätkämäinen tamma, on maailman paras laumanjohtaja. Minäkin olen entisessä kodissani ollut lauman ylin, mutta voin itsekin myöntää, etten pystyisi samaan johtajuuteen kuin Irmeli. Jos jotkut tappelevat, hän menee väliin. Jos heikompaa sorretaan, puuttuu hän asiaan.

Miellyttääkö pinkki riimu silmiänne Irmelin päässä?



Irmeli ♥

Irmeli ♥
Hrimnir, se kaikkien rakastama kiltti satuheppa, rakastaa, kun häntä rapsutetaan korvien sisältä. Hän rakastaa sitä, kun ihminen tunkee sormensa hänen likaisiin korviinsa ja pyörittelee sormiaan siellä. Ällöä, vai mitä? Jos Hrimnirille tekee näin, hän on aivan taivaissa.

Sopiiko pinkki riimu Hrimnirille?

Hrimnir ♥

Hrimnir ♥
Jöra, se kaikkien rakastama luottoponi, tekee kaikkensa, jotta ratsastaja pysyy selässä. Hän kuuntelee ratsastajaa saadakseen tietää, mitä tämä häneltä haluaa, ja miten hänen pitää nyt käyttäytyä. Ratsastaessa ei ole vaaraa eksymisestä, jos Jöra on mukana. Hän on tallustellut samoja reittejä jo niin pitkään, että osaa aina takaisin tutulle polulle. 

Pukeeko pinkki riimu Jöraa?


Jöra ♥

Jöra ♥
Irpa, se kaikkien rakastama vauhtimummo, on alkanut luottaa ihmisiin. Hänellä eivät ole olleet hyvät oltavat edellisissä kodeissaan. Irpa on ollut nimittäin ylläpitohevonen ja kohdannut monia huonoja koteja. Tietysti nämä ovat jättäneet Irpaan ikuiset arvet, mutta nyt monien vuosien jälkeen, on Irpasta tullut paljon luottavaisempi.

Miltä Irpa näyttää pinkki riimu päältään?

Irpa ♥

Irpa ♥
Ida, se kaikkien rakastama utelias pallomaha, saa mennä usein kentällä ilman kuolaimia. Ida on kertonut, että hän on paljon rennompi pelkällä riimulla. Sen ovat ilmeisesti myös ihmiset huomanneet. Tuolla kentällä hän sitten viilettää mennä pelkällä pinkillä riimullaan.

Onko riimu kuin Idalle tehty?

Ida ♥

Ida ♥
Gjaffar, se kaikkien rakastama valkoinen komistus, on ilmeisesti ruunattu aika myöhään. Tästä syystä hänellä on vielä jäljellä joitain orimaisia piirteitä. Hän on välillä hyvinkin kiinnostunut meistä tammakaunottareista, kun taas esimerkiksi Hrimnir, lauman toinen ruuna, ei välitä meistä sitten yhtään muuten kuin kaverina.

Onko pinkki riimu sittenkin hienoin Gjaffarin päällä?


Gjaffar ♥

Gjaffar ♥
Hrifla, se kaikkien rakastama pieni vauhtitamma, omistaa kuulema ihanan laukan. Sellaisen, että vaikka mentäisiin lujaakin laukkaa, tuntuu se silti miellyttävältä ja tasaiselta. Hrifla usein kehuskelee laukallaan meidän hevosten keskuudessa.

Näyttääkö Hrifla hyvältä pinkki riimu päässään?


Hrifla ♥


Hrifla ♥
Trana, se kaikkien rakastama nuori hurmuri, haaveilee omasta kilpaurastaan. Hän haluaisi niin kovasti päästä näyttelyihin esittelemään kauneuttaan ja ylväyttään. Trana on sopusuhtainen, upea musta kaunotar, joka varmasti pärjäisi näyttelyissä. Hän on niin charmikas!

Korostaako pinkki riimu Tranan kauneutta?

Trana ♥

Trana ♥
Rossi, se kaikkien rakastama hulvattoman hauska veijari, näyttää joidenkin mielestä pojalta. Pakko myöntää, että myös minä olen samaa mieltä. En itsekään ole mikään tyttömäinen tyttö. Rossissa se herättää ristiriitaisia ajatuksia, kun sanomme hänen näytävän pojalta. Joskus hän suuttuu, sillä pojat eivät hänen mielestään ole niin hauskoja, suloisia, ihania, mukavia ja kauniita kuin tytöt. Joskus hän näyttää hyvin onnelliselta kuullessaan näyttävän pojalta. Pojat kun kuulema ovat paljon kekseliäämpiä keksimään leikkejä.

Tekeekö pinkki riimu Rossista kauniimman ja tyttömäisemmän?


Rossi ♥

Rossi ♥

Viimeisenä minä, se kaikkien rakastama omaperäinen tamma, joka rakastaa väriä nimeltä vihreä. Voiko täydellisempää väriä olla olemassa? Rakastan sitä, koska se on niin raikas väri. Se tuo mieleen niin monta asiaa, kuten ruohotupsut, mustikoiden varvut, neliapilat ja metsän, joka on täynnä ruokaa, nam!

Sopiiko minulle silti myös pinkki?

Gola ♥

Gola ♥
Kenelle pinkki riimu sopii meistä parhaiten?
Miksi juuri tälle hevoselle?

♥: Gola






13 kommenttia:

  1. ikävä kuulle että irpan elämä on koetanyt huonolle hetkit.onneks rohkea tamma uskalta luotaa ihmiset.Mä kokeilut aina että vaelaukset irpa ja minulle on hieno toisten toisille luotamukset <3. tosiaan jos palauta pinki riimu asia sen soppi kaikille ja uskon että trana mielelaan näytä itselle näytokset sen riimu kans :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Irpan elämä ei ole ollut aina kovin helppoa. Nyt se on saanut asua täällä meidän tallillamme jo monta turvallista vuotta, eikä ole kertaakaan pois kotoa joutunut. ♥ Ihanaa, että koet sinulla ja Irpalla olevan luottamusside. :)
      Minustakin riimu näyttää hyvältä meidän kaikkien päällä. Mikäpä meidän yllämme ei hyvältä näyttäisi. ;) Jos Trana menisi näyttelyihin, olisi hänellä kyllä ehdottomasti silloin tuo riimu päällä!

      ♥: Gola

      Poista
  2. Voi ei. Mahdoton tehtävä. Väri sopii yllättävän hyvin kaikille. Rapsutusterveiset kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rapsutusterveisistä! ;) Pinkki onkin ilmiselvästi meidän islanninhevosten väri ♥.

      ♥: Gola

      Poista
  3. Mielestäni riimu sopisi parhaiten

    Rossille. Näyttää erittäin tyttömäiseltä.

    Veeralle, sillä riimu sopii hienon neidin luonteeseen ja tamma osaisi varmasti arvostaa pinkkiä. Toki myös musta väri sopii riimuun

    Idalle, sillä tyttö näyttää suorastaan satuhevoselta pinkin riimunsa, sinisten silmiensä ja valkoisen värinsä kanssa

    Toki riimu sopi jokaiselle yksilölle, mutta nuo erottuivat joukosta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Oli kiva kuulla mielipiteesi. ♥ Rossi onkin todella suloisen näköinen tuollainen söpö pinkki riimu päällä! Olen kanssasi täysin samaa mieltä myös Veeran suhteen. Se hienohelma kun niin tykkää kaikesta tyttömäisestä. Ida kiittää sinua paljon kehuistasi! Hän onkin oikea satuhevonen, kuten sanoit. Tietäisitpä, kuinka iloisiksi he tulivat kommentistasi. :)

      ♥: Gola

      Poista
  4. Ihana postaus! Mihe Tykkäsin eniten siitä Rossin pääsä <3 :) -lotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Rossille tuo riimu kyllä sopiikin mainiosti. :)

      ♥: Gola

      Poista
  5. Mukava postaus!
    Kaikilla riimu näytti suorastaan upealta, mutta upeimmalta mielestäni Rossilla:)! Se teki Rossista paljon tyttömäisemmän;)<3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Olipas ihanaa saada näin kiva kommentti! ♥ Rossista tunnutaan kyllä tykkäävän pinkki riimu päässään. ;) Olet kyllä oikeassa. Pinkki tekee Rossista tyttömäisemmän. :)

      ♥: Gola

      Poista
  6. hriflalle ehdottomasti sori jos kirjotin nimen väärin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kyllähän tuo riimu Hriflallakin upealta näyttää! ;)

      ♥: Gola

      Poista

Kommentoithan, sillä jokainen positiivinen kommentti piristää päivää! ♥ Myös postaustoiveita saa antaa sekä kysymyksiä lähettää. :)