Me Hevoset               Vera Fra Sahala

Olen Vera Fra Sahala,  tutummin Veera. :) Olen laumastamme se, joka omaa ihanimman töltin. Tallilla joskus kiistellään, kuka onnekas saa mennä minulla maastossa. Ihmiset kylläkin ajattelevat, että olisin hienohelma ja kyllä minä aika neitimäinen olenkin. Annan paljon ratsastajalleni, jos he osaavat pyytää minulta oikein. Olen syntynyt v. 1997.

                 Fjödur Fra Möörudal

Nimeni on Fjödur Fra Möörudal, mutta ihan vain Fjöduriksi minua puhutellaan. :) Minulla ratsastaa vain talliporukan kevyet ratsastajat. En siis ole enää asiakaskäytössä. Luonteeltani olen kiltti ja rauhallinen. Olen hyppinyt esteitä kilpailuissa entisellä tallillani. Olen ollut siinä hyvä, voittanutkin monesti! Kilpailut eivät kuitenkaan sopineet minulle, koska stressasin niitä liikaa. Sen seurauksena minulle puhkesi paha kesäihottuma. Olen tamma ja olen syntynyt v. 1995. Nimeni Fjödur tarkoittaa höyhentä.

R.I.P 14.8.2014 ♥


                   


                     Irpa Fra Sahala

Olen Irpa Fra Sahala, vaikkei minua ikinä Irpaksi kutsutakaan, vaan Irmeliksi, sillä äitinikin on jo Irpa-niminen. Nimeni on siis Irmeli ;)! Olen laumamme oikeudenmukainen johtaja. Isokokoisuuteni ansiosta minulla voivat ratsastaa miehetkin. Olen luonteeltani iloinen ja pirteä, vaikka saatankin maastossa jäädä välillä haaveilemaan. Silloin minulle täytyy muistuttaa, että olen töissä enkä lomalla haaveilemassa. Olen syntynyt v. 1997.
                     Hrimnir Fra Sahala

Olen Hrimnir, laumamme hurmuripoika. ;) Olen aika pienikokoinen ja sovellun hyvin lapsille, vaikka kyllä minä aikuisiakin kannan ihan kevyesti selässäni. Olenhan sentään mies! Olen kaikille kiltti, vauhtia ja laukkaamista rakastava pikkuinen. Hurmaan usein tallilla kävijät, vaikka itse niin sanonkin. Ihmiset sanovat, että omaan tasaiset ja mukavat askellajit. Olen syntynyt v. 1997, ja nimeni Hrimnir tarkoittaa huurretta.                    Jöra Fra Skiobakka III

Nimeni on Jöra Fra Skiobakka III, eli ihan vain Jöra. Pyrin aina olemaan mahdollisimman kiltti ratsastajalleni ja siksi minusta tykätäänkin. :) Olen opettanut todella monet talliporukastamme ja asiakkaistamme ratsastamaan. Tykkään opettaa alottelijoita laukkaamaan ja luottamaan meihin hevosiin. Ikää minulla alkaa olla mittarissa jo jonkun verran (s. 1991) mutta se ei minussa kyllä näy! Olen tamma, ja minulla on tähti otsassa.

                     Irpa Fra Holmahjaleigu

Olen Irpa, Irmelin äiti. Olen laumamme vanhin ja tulin tänne jo kauan sitten ystäväni Jöran kanssa. Silloin meitä oli vain me kaksi. Syntymävuoteni on siis 1989, eli aivan eri vuosikymmenkin kuin muilla ;). Sitä ei kuitenkaan minusta huomaa. Ratsastaessa pysyttelen etupäässä, ja joskus minulla mennään edessäkin. Siitä pidän eniten! Ennen olin miesten hevonen, mutta nyt vanhemmiten minulla ovat alkaneet ratsastaa huomattavasti kevyemmät ratsastajat, koska se on parempi selälleni. Tykkään olla yksin omissa oloissani.
                       Ida Fra Sokkapora

Nimeni on Ida Fra Sokkapora, tutummin Ida. Tulin tänne Lapin Saagalle kesällä 2011 isäni Gjaffarin kanssa. Olen aika lailla vain yhden ihmisen hevonen, ja siksi minulla ratsastaakin useimmiten vain tallityttömme. Minulta on hieman haastavaa saada töltti, mutta kyllä sekin oikeissa käsissä löytyy. Laukka minulla on kuulemma aivan ihanaa silloin, kun sen nostan. Laukassa saatan heittää muutaman ilopukinkin ;). Kanssani tarvitsee kokemusta, sillä osaan olla aika itsepäinen! Olen syntynyt v. 2003. Minulla on siniset silmät ja nimeni Ida tarkoittaa pyörremyrskyä.


                         Gjaffar Fra Sokkapora

Nimeni on Gjaffar ja olen Idan isä. Ratsastaessa saatan joskus olla laiska, jos minua ei käske kunnolla menemään. Laukkaani on kehuttu paljon ja sanottu sen olevan kuin keinuhevosen laukkaa! :) Töltinkin minulta saa helposti. Olen hieman herkkä suusta, joten minulla mennään melko pitkillä ohjilla. Rakastan vauhdikkaita reissuja kokeneiden kanssa, mutta pidän myös alottelijoista yhtä paljon. Olen maastossa rauhallinen ja varma hevonen. Olen syntynyt v. 1999.

                                                       Hrifla Fra Eyjolfsstödum

Olen tamma nimeltä Hrifla Fra Eyjolfsstödum, kutsumanimeltäni vain Hrifla. Tulin tänne Lapin Saagaan Golan kanssa syksyllä 2013. Luonteeltani olen pirteä ja aurinkoinen ja laukkani ja tölttini ovat tasaisia. Tykkään mennä myös edessä. Näin vaatimattomana hevosena voin sanoa olevani ihan hyvä kentällä..;) Osaan siis joitain kouluratsastuskiemuroitakin. Olen syntynyt v. 1998.


                           Gola Fra Egilsstadabae Ice

Olen nimeltäni Gola ja olen syntynyt v. 1996. Olen siis tamma. Luonteeltani olen kiltti, vaikka saatankin luimistella minua hoitaessa, sillä siitä en niin kovin pidä. Minulta löytyy töltti ja mukava laukka. Osaan myös mennä kentällä aika taidokkaasti, vaikka kyllä siinäkin tietenkin parantamisen varaa löytyy :). Minulla on varsakin, mutta se ei ole enää samalla tallilla kanssani.


                         

                            Ro´s Fra Nevala

Jihuuu, heipä hei! Olen Rossi, tällainen "viisas" ja "kiltti" tammavarsa. Olen syntynyt v. 2011. Kun kävelet aitaukseen, tulen varmasti jossakin vaiheessa kinuamaan sinulta rapsutuksia ja huomiota. ;) Olen vielä niin pieni, ettei minua voida antaa ratsastettavaksi asiakkaille, mikä on ihan tyhmää, sillä omasta mielestäni olen jopa fiksumpi kuin työssä käyvät hevoset. Talliväki on ratsastanut minulla kevyesti muutaman kerran, ja olenkin heidän koulutuksessaan. Paras ystäväni on Trana, koska hän useimmiten ymmärtää minua. Tykkään syödä kenkiä, nam!                            Trana Fra Nevala

Nimeni on Trana Fra Nevala, kutsukaa ihan vain Tranaksi. Olen syntynyt v. 2008 ja olen tamma. Minä en mene melkeinpä koskaan asiakkailla, vaan minulla ratsastavat yleensä tallin ihmiset. Olen aika hyvä vetohevonen, joten toiminkin edessä aika usein. Ratsastaessa olen herkkä ja kuuliainen. Rakastan yli kaiken rapsutuksia, varsinkin mahasta! Minua saa paijata aina kun tahtoo, vaikka alkaisinkin jo kasvaa isoksi tytöksi. ;)
                     
                           Stjarni Frá Hurðarbaki

Nimeni on Stjarni. Olen syntynyt v. 1997 ja olen ruuna. Ystäväni sanovat, että minussa on suomenhevosen näköä. Olen aika isokokoinen ja vahva. Siksi minulla menevät miehetkin. Pidän itse henkilökohtaisesti omista etuhiuksistani, ne ovat tyylikkäät :D. Askellajini ovat kuulemma erittäin mukavia. Pyrinkin aina olemaan mahdollisimman kiva ratsastajalleni. En tölttää automaattisesti, mutta kyllä minut tölttäämään saa. Asun Power Parkissa, mutta tulemme tänne Lapin Saagalle aina talvisesongiksi Baronin, Seljan, Hetan, Keilan ja Toukan kanssa.
                         Baron Frá Haga   
Olen Baron Frá Haga, Baroniksi minua puhutellaan. Minäkin olen siis Power Parkin heppoja ja täällä talven töissä. Olen ruuna ja syntynyt v. 1998, eli olen siis parhaassa iässä ;). Olen rauhallinen ja minulla menevätkin usein alottelijat, mutta myös kokeneetkin. Rakastan tätä työtä,
mitä teen! Ystäväni Selja sanoo, että olen kuin lempeä nallekarhu. ♥


     

                         Selja Frá Hólmum

Nimeni on Selja.Olen tamma, joka on syntynyt v. 2004. Jotkut saattavat ajatella, että olisin vielä nuori, mutta olen ikäistäni vanhemman oloinen ja minua voisi luulla ihan hyvin vaikkapa v. 1997- syntyneeksi, sillä olen aika rauhallinen. Mutta asiasta toiseen ;) Ratsastaessa olen aika herkkä.  Minulta löytyy niin töltti, ravi, passi kuin laukkakin. Joskus saatan jäädä unelmoimaan vaelluksella herkullisista kaurasankoista, joten saatan olla laiska. Minäkin olen siis Power Parkin hevonen.

                                               

      Silfurskotta Frá Þórunúpi 

Olen oikealta nimeltäni Silfurskotta Frá Þórunúpi, mutta minua sanotaan Toukaksi. Olen syntynyt v. 2003. En halua vaikuttaa liian itserakkaalta, mutta suloisuudellani ihastutan kaikki niin nuoret kuin vanhatkin ihmishöperöt. ♥ Se vain on tosiasia ;). Olen luonteeltani rohkea ja utelias. Laukkaani on kehuttu paljon ja sanotaan, että kun minulla laukkaa, tuntuu kuin lentäisi. Tölttini on hidasta ja käyntini aika nopeaa. Minä olen myös Power Parkista.

       
            Hrafnhetta Frá Reykjavöllum

Nimeni on Hetta. Olen tullut talveksi tänne Lapin Saagalle Power Parkista sesonkivahvistukseksi. Pääsen vetämään aika usein vaelluksia ja se on ihanaa! Syntymävuoteni on 2003 ja olen tamma. Olen sellainen tölttikone. Tölttään automaattisesti ja minusta on kivaa tölttäillä, koska ihmiset pitävät siitä. Pidän myös passista ja siksi menenkin joskus sitä, kun pitäisi laukata. :D Minulla on perus moppitukka.

                       Keila Frá Eystri-Torfastöðum

Olen nimeltäni Keila ja olen tällainen pirteä tapaus Power Parkista. Olen siis tamma ja olen syntynyt v. 2002. Toimin yleensä aina vetohevosena, mutta kyllä minulla joskus ovat kokeneet asiakkaatkin menneet. Vaikka olen kaikista pienimpiä hevosia laumassamme, se ei vaikuta mitenkään siihen ettenkö olisi nopea ja reipas.. Minulta nimittäin sitä energiaa löytyy ;). Tölttään mielelläni ja passi on myös minulle mieleistä.


                  Tysvaer Allan

Olen nimeltäni Allan, mutta minua sanotaan Alluksi. Olen aivan erilainen kuin muut hevoset tallillamme.. En nimittäin ole Issikka, enkä kyllä siltä näytäkään. Olen Norjan Kylmäverinen. Tulin tänne Lapin Saagalle syksyllä 2013. Olen erään tallilla olevan ihmisen oma hevonen. En siis ole asiakaskäytössä. Olen syntynyt v. 2007. Minua kehutaan upeaksi ja näyttäväksi hevoseksi ja huolehdinkin ulkonäöstäni, sillä haluan näyttää hyvältä. ;) Monet Issikkatammatkin ovat rakastuneita minuun.♥


                

16 kommenttia:

 1. Olen käynyt muutaman kerran täällä tallilla. Hrimnillä ja irmelillä. tosi kiva talli =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidät tallista, jossa asumme! Terveisiä sinulle meiltä kaikilta Saagan issikoilta. Erityisterveiset Hrimniriltä ja Irmeliltä. Toivottavasti tapaamme pian ♥!

   ♥: Saagan issikat

   Poista
 2. Oon käynyt täällä ja ratsastan edelleenkin... Tykkään Golasta ja Irpasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gola onkin monen suosikki, ja Irpa sulattaa ihmisten sydämet kiltteydellään. Terveiset näiltä polleilta sinulle! Ilahtuvat varmasti, kun kerron, että pidät heistä. :)

   ♥: Irmeli

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana! ♥ Mahtavaa olla suosikkisi! :)

   ♥: Veera

   Poista
 4. Vieläkö Dufa on teillä? Miten sillä on mennyt?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti Dufa jouduttiin lopettamaan talvella vuonna 2012. Hänellä meni jalka poikki silloin. :( Dufa oli kyllä ihana ystävä! ♥

   ♥: Irpa

   Poista
 5. Hehe, oon joskus viimekesänä ratsastanut Toukalla powerparkissa! Se laukka oli tosiaan niin ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja muistaakseni Jörallakin muutamia vuosia sitten.... :)

   Poista
  2. Kiva kuulla! Toukan laukkaa on kyllä paljon kehuttukin. :) Toivottavasti tykkäsit ratsastaa minulla silloin muutama vuosi sitten. ;)

   ♥: Jöra

   Poista
  3. Jörastakin tykkäsin kovin, islanninhevosissa on vaan sitä jotain ♥ !

   Poista
  4. Kiitos kauniista sanoistasi! ♥

   ♥: Jöra

   Poista
 6. Mistä Gola ja Hrifla ovat teille tulleet tosi tutun näköisiä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla hyvinkin mahdollista, että olet nähnyt nämä pollet joskus. Hrifla ja Gola ovat nimittäin asuneet Outi Aihkisalon tallilla ja Hethentallilla. :)

   Poista
 7. Asusteleeko Nonni vielä tallissa

  VastaaPoista

Kommentoithan, sillä jokainen positiivinen kommentti piristää päivää! ♥ Myös postaustoiveita saa antaa sekä kysymyksiä lähettää. :)