torstai 4. syyskuuta 2014

Trana: Tällainen on pussaileva talliporukka!

Heissan!

Meiltä oli toivottu, että tekisimme postauksen tallin henkilökunnasta ja talliväestä. Mielestäni tämä idea oli mahtava, ja työnsinkin sen heti sisälle pääkoppaani. Haluan kiittää tätä henkilöä mahtavasta postausideasta! Niitä saa tosiaan aina laittaa kommentteihin.

Olen odottanut tätä hetkeä kuin kuuta nousevaa, että pääsen nolaamaan kaikki ihmiset talliporukastamme. Pääsen kertomaan heidän noloimmat tapansa nolojen kuvien kanssa. No ei nyt sentään! En minä niin ilkeä ole, että kertoisin siitä, kuinka Lotta aina röyhtäilee naamoillemme, tai kuinka Pia käy kyykkypissalla aitauksemme takana.

Pia

Se punatukkainen tytöntyllerö, joka rakastaa minua maailmassa eniten. ;) Pia tulee tallille aina hienolla punaisella autollaan, jonka väri sopii hänen hiuksiinsa. Onhan hän niin muotitietoinen, että auton värikin on valittu hiusten väriin sopivaksi. Meille hevosille Pia on aina kiltti, aivan kuten ihmisillekin. Hän on myös hyväntahtoinen ja kärsivällinen ♥. Pia on sellainen, että kaikki pitävät hänestä. Me hevosetkaan emme keksi mitään negatiivista sanottavaa Piasta.

Ida onnellisen näköisenä Pian ja Lotan keskellä!
Pia vetää asiakkaille vaelluksia. Hänen vaelluksiltaan asiakkaat palaavat aina hymyssä suin. Maastossa nimittäin silloin vitsit lentävät, nauru raikuu ja puhe sorisee. Pia pitää joskus myös ratsastuksia kentällä sekä talutuksia silloin tällöin. Pian voi hyvin bongata myös erilaisista tapahtumista, joissa me hevoset esiinnymme. :)

Pia Allun selässä!
Ratsastuksen lisäksi Pia pyörii usein myös tarhassa siivoamassa jätöksiämme. Joskus ihan vain Piaa härnätäksemme kakkaamme hänen naamansa eteen juuri, kun hän on saanut pihaton siivotuksi, kjeh heh.


Jos olette tulossa ratsastamaan, törmäätte aika varmasti tähän ihanaan tyyppiin! Pian tehtäviin kuuluu myös meidän hevosten hyvinvoinnista huolen pitäminen.

Pia harjailemassa Gjaffaria.
Lotta

Se iloisesti hymyilevä kaunokainen. Lotta on toinen hyvin tärkeä ihminen meille hevosille. Hänet löytää milteinpä aina tallilta touhuamasta hymyssä suin. Aina, kun Lotta tulee tallille, ei meillä hevosillakaan ole koskaan tylsää. Hän keksii kaikkia hauskoja ideoita, kuten kävelevän pöydän meille hevosille. ;)

Pia, Ida ja Lotta
Lotta vetää myös Pian lisäksi vaelluksia ja issikkaratsastustunteja kentällä. Hän on aina mukana erilaisissa touhuissa, joita tallillamme järjestetään. On siis aika mahdotonta välttyä Lotalta, jos tulet ratsastamaan. ;) Lotta ottaa asiakkaat vastaan leveästi hymyillen ja tekee samoin myös palauttaessaan asiakkaat issikkamaastosta. Kenttätunnit ovat useimmiten Lotan hommaa. Häneltä nuoret ratsastajat saavat paljon rohkeutta ja uutta intoa ratsastukseen. Myös me hevoset hoksaamme, kuinka paljon hyötyä on siitä, kun Lotta opettaa lapsia ratsastuksen saloihin.

Lotta Veeran selässä.

Veera ja Lotta!
Lotankin puuhiin kuuluu meidän jälkiemme siivoaminen. Hänellä onkin usein talikko kädessä. Se on kivaa, kun hän joskus irtojuoksuttaa meitä tai käyttää meitä liinassa.

Minä tulin antamaan Lotalle voimapusun, jotta hän jaksaisi siivota kakkojamme.

Lotta juoksuttaa minua, eli Tranaa.
Minusta on niin kivaa, kun Lotta on tallillamme! Hän saa asiat rullaamaan paremmin ja osaa pitää myös hyvää huolta hyvinvoinnistamme.

Minä, Lotta ja Rossi :)
Hannele

Se bisnesnainen, joka hymyilee kauniisti räpytellen säihkyviä silmiään. ;) Hannele on siis yrittäjä, ja on suureksi osaksi hänen ansiotaan, että olemme nyt tässä. Ilman Hannelea ei olisi Lapin Saagaa, eikä meitä hevosia.

Ida ja Hannele!
Hannelea ei niin usein näy tallilla, sillä vaellusten vetäminen tai muu vastaava. ei ole hänen työtään. Mitäs hän sitten tekee? No, Hannele on se henkilö, jonka kanssa olet ensimmäisenä tekemisissä varatessasi ratsastusta. Hän nimittäin kulkee koko ajan puhelin, kalenteri ja kynä kädessä valmiina, jos joku asiakas soittaa hänelle varatakseen vaelluksen. Teki hän mitä tahansa, kulkevat nuo välineet matkassa. Ne ovat osa Hannelea.

"Hannele puhelimessa. Kyllä, onnistuu neljän tunnin vaellus perjantaina kolmelle hengelle kello kaksi..."

Hannele on hommannut meidät kaikki hevoset. Hän on suunnitellut, kuinka kotiamme voisi laajentaa. Hän on ideoinut kaikki tallin ohjelmat. Sellainen hän on. Ihminen, joka suunnittelee ja ideoi tallin toimintaa sekä palkkaa parhaimmat työntekijät iloksemme. Hannelen kanssa saa otettua parhaimmat kuvat. Hänen seuransa lumoaa meidät niin, että saamme naamoillemme vaikka minkälaisia kivoja ilmeitä. Esimerkiksi Ida tässä irvistää suloisesti kameralle poseeratessaan Hannelen kanssa.

Ida ja Hannele!
Jukka

Se meidän kaikkien hevosten palvoma tallin isäntä. Jukka on aivan huipputyyppi. Hän joka aamu raahautuu aikaisin ylös sängystään täyttääkseen vesiastiamme. Iltaisinkin, vaikka väsyttäisi, muistaa hän aina juottaa meidät.

Minä ja Jukka!

Jukka minun ja Rossin seurassa!
Parasta Jukassa on kuitenkin se, kun hän hyppää traktorin kyytiin kauhassaan heinäpaali. Me hevoset valehtelematta palvomme Jukkaa hänen astuessaan traktorin kyytiin. Juoksemme kaikki niin lähelle häntä kuin pääsemme ja työnnämme pikkuruiset päämme aidan ylitse. Siinä me kaikki sitten tuijotamme Jukkaa silmät suurina. Ja sitten, sitten hän kippaa heinäpaalin syötäväksemme, ah!Me tyytyväisinä heinäpaalilla, kiitos Jukan! ♥
Jukalla ja Irpalla on todella, todella hyvä luottamussuhde. Se on ihailtavaa, kuinka molemmat uskaltavat luottaa toisiinsa. Minulle on kerrottu, että Jukka on tehnyt Irpan kanssa satoja luottamusharjoituksia saadakseen huonosti kohdellun hevosen luottamaan ihmiseen. Jukka lelliikin välillä Irpaa. Hän käy poimimassa omalta porkkanamaaltaan kaikki porkkanat ja sitten hän syö ne yhdessä Irpan kanssa.

Tottakai Jukka rapsuttaa myös meitä muita ja antaa silloin tällöin pieniä herkkupaloja :)
Heidi

Se mustatukkainen ikuinen pikkutallityttö. Heidi on silti aikuinen, mutta on kuin sellainen pieni tallityttö, joka käy joka päivä hoitamassa hevosia ja siivoamassa pihattoja. Heidi ei vedä vaelluksia tai tee muutakaan palkallista työtä tallilla. Hän vain käy aina piristämässä päiviämme ja pitämässä meille seuraa. Niin ihana ja sydämellinen hän on! ♥

Heidi ja Rossi!
Heidi pitää meille hevosille kakkaterapiaa. Siinä hän siivoaa kakkoja talikolla ja rapsuttelee ja paijaa meitä. Se on kyllä kunnon terapiaa! Heidiltä saa myös herkkuja ja uusia välineitä meille, kuten harjoja. Hän on kyllä kiltti ihminen. Heidi käy aina välillä ratsastamassa meillä. Hänen kanssaan on kiva mennä.

Heidi ja Rossi ♥
Heidi myös kunnostaa tallia omasta halustaan ja huolehtii meistä hevosista. Hän on käynyt tallilla jo monta vuotta, ja tunnemme hänet hyvin!


Jouko

Se kengittäjä, joka hurmaa niin ihmiset kuin meidät hevosetkin. Jouko on meille aika uusi tuttavuus, sillä hän ilmestyi elämäämme vasta muutama viikko sitten. Hän kengittää meitä hevosia ja puuhastelee tallilla vähän sitä sun tätä. 

Minä ja Jouko!
Hän tekee meille erittäin tärkeää työtä kengittäessään meitä. Jouko tekee rauhallista ja huolellista työtä.

Jouko ja minä
Odotan innolla näitä tulevia viikkoja, jolloin tulen tutustumaan Joukoon paremmin. Mahtava henkilö hän on ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Minä ja Jouko ♥

Miia

Se auttavainen henkilö, joka aina silloin tällöin vierailee tallilla. Miia ei tällä hetkellä ole näissä maisemissa. Hän oli kuitenkin suuressa roolissa kesässäni, sillä koko kesän hän vietti täällä Lapissa. Miia on tulossa ilmeisesti nyt talvella tänne uudelleen. :) Miian kanssa kävimme maastoissa ja uimassa kesällä. Hän myös auttoi omasta halustaan tallin kunnostamisessa ja maalaamisessa.

Miia ja minä!


Tallilla käy myös ihania ja auttavaisia lapsia ja nuoria. He toimivat tällaisina apujoukkoina. He ratsastelevat meillä, toimivat peräoppaina ja mikä tärkeintä, paijaavat meitä hevosia. En kuitenkaan halua erotella heitä mitenkään kuvilla ja esittelyillä, sillä kaikki he ovat yhtä tärkeitä ♥.

Toivottavasti jaksoitte edes joten kuten lukea tämän postauksen. Innostuin hieman kirjoittelemaan. Lyhyesti sanottuna koko talliporukka on hyvin huumorintajuinen, kuten me hevosetkin olemme. ;) Läppä lentää ja nauru raikuu. Se on tärkeintä! Toinen ominaisuus, mikä näillä talliväkiläisillä on, on pusuhuulet. Tässä vielä kollaasi pussailevasta talliväestä. ♥


Jos teillä on kokemuksia tai mielipiteitä talliväestämme, olisin utelias lukemaan niitä. Tietysti myös muunlaiset kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita!

♥: Trana
.


12 kommenttia:

 1. lotta kans on todela kiva maastoile :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppas muuta! Lotan kanssa on kyllä niin kiva maastoilla. Niin asiakkaat kuin mekin tykkäämme. :)

   ♥:Trana

   Poista
 2. sussuki ois kiva saada

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, sillä onhan Sussu niin mukava ihminen. :) Olemme kuitenkin kuulleet muun talliväen supisevan jotain sellaista, että Susanna olisi muuttanut jonnekin Oulun seuduille opiskelemaan. Surullisina totesimme sen tarkoittavan myös sitä, ettei Susannaa näkyisi enää tallilla. Ei ainakaan niin usein. :( Ajattelin sitten, etten kirjoita hänestä.

   ♥: Trana

   Poista
 3. Olin 2012 vaelluksella ja ratsastin Fjödurilla, joka oli aivan ihana! Todella harmillista siis, ettei se ole enää tallilla. Vaelluksemme "ohjaaja" oli kyllä mukava ja kiva.
  järjestetäänkö teillä 2015 kesäleirejä? Kun luin että joinakin vuosina on järjestetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fjödur olikin varmasti aivan ihana ratsastaa. Kyllä häntä tulee usein ikävöityä...
   Kiva kuulla, että vaelluksen vetäjä oli silloin mieleesi. :) Minä en vielä silloin vuonna 2012 tallilla ollutkaan. Järjestetään ensi kesänäkin leiri. Myös syyslomilla on ollut leirejä ja tulee myös olemaan. :) Kesäleirejä onkin kuulema järjestetty jo muutamana vuotena. Ei muuta kuin tervetuloa leirille rakastumaan meihin hurmureihin! ;) ♥

   ♥: Trana

   Poista
 4. Missä on susannasta juttu? Se on meidän lemppari täti joka lensi hienosti hevosen selästä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasinkin tähän jo ylhäällä. :) Susanna on kyllä mahtava täti meille hevosillekin! ;) Tarkoitatko viime syysleiriä, kun Susanna lensi Irmelin selästä? :D Jos sitä tarkoitat, muistan sen paremmin kuin hyvin. Katselin silloin aitauksesta Susannan lennokasta putoamista.

   ♥: Trana

   Poista
  2. Joo siittä viime syksyä! Eikö sussu enää tule takaisin?? :( No toivottavasti se joskus pitää taas jonku leirin! Susanna oli maailman paras ohjaaja! <3 Se jaksoi aina hymyillä vaikka tyttöjen kanssa sitä tahallaan joskus ärsytettiin! <3

   Poista
  3. Emme me hevoset tiedä, tekeekö hän enää töitä tallilla. Vaikka hän ei enää niin usein tallilla olisikaan, elää hän silti jokaisessa päivässä sydämissämme. ♥ Ja tietysti hän käy meitä aina morjestamassa, kun kerkiää. Susanna vetää kyllä hyviä leirejä ja hän onkin tykätty leiriläisten keskuudessa. :)

   ♥: Trana

   Poista
 5. Unohtui kysyä, onko Jöra teillä kesäisin vai onko se power parkissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jöralla on sen verran paha kesäihottuma, ettei se voi olla täällä Levillä kesäisin. Nyt pari kolme kesää se on ollut PowerParkissa. :)

   ♥: Trana

   Poista

Kommentoithan, sillä jokainen positiivinen kommentti piristää päivää! ♥ Myös postaustoiveita saa antaa sekä kysymyksiä lähettää. :)